|
Post by cemm on Nov 3, 2004 20:41:43 GMT 3
arkadaþlar þu son azýnlýk muhabbetinde yeniden gündeme gelen ''Türklük'' kimliðini masaya yatýralým.sizce Türk olmak nedir,neleri kapsar? bence Türklük kesinlikle bir etnik kökene baðlanamaz.yani Atatürk ün bizlere söylediði ''Ne mutlu Türk'üm diyene.'' de kastettiði tek ýrka indirgenmiþ bir millet deðildir kesinlikle. Atatürk ün bahsettiði,bu vatan üzerinde yaþayan herkesi,dil-ýrk-din-mezhep farketmeksizin Türkiye Cumhuriyeti Kimliðini taþýyan herkesi içeriyor.son günlerde ''Türkiyelilik'' sözleri ortalýkta dolaþýyor da ona karþý yazýyorum.böyle birþeyi kabul etmiyorum arkadaþlar.<br> sizler neler düþünüyorsunuz?dökün içinizi..
|
|
|
Post by ﻇﺖÿÀﻼ on Nov 4, 2004 15:28:59 GMT 3
bu ülkede yaþayan bu vatanýn iyiliðini düþünen herkes türktür bence
|
|
|
Post by organon on Nov 4, 2004 18:05:52 GMT 3
Arkadaþlar önce sunu belirtmek isterim ki ‘azýnlýk muhabbeti’ dediðiniz konu Osmanlý Devletinden beri süregelen bir sorundur.Hepimizinde bildiði gibi Türkiye Cumhuriyeti içerisinde farklý dil,din ve milletlerin bulunduðu heterojen bir yapýya sahiptir.Bu baðlamda bir “Türk üst kimliði” koymak bence Türkiye Cumhuriyeti’nde yaþayan diðer tüm milletlerin inkarýyla eþ anlamlýdýr. Dili,dini,ýrký ne olursa olsun Türkiye topraklarýnda yaþayan her insan türkiyelidir ve türkiye halký olarak nitelendirilmelidir. “Türkiye topaklarýnda yaþayan herkes türktür ya da vatanýný milletini seven herkes Türktür” gibi sözler bence aþýrý bir milliyetçiliðin göstergesidir ve bu tarz söylemler insanlar arasýndaki kin duygusunu arttýrmaktan belli çýkar çevrelerinin , tabiri caizse, ekmeðine ya sürmekten baþka bir þey deðildir.
|
|
|
Post by Darestan on Nov 5, 2004 20:08:11 GMT 3
türkiyeli demek onlarýn ekmeðine yað sürmek olmuyo mu asýl ?<br> türk kelimesi milattan önceden beri var olan bir kelime ve türkiyeli daha yeni moda ve emperyalistler tarafýndan ülkemizi bölmek için uydurulmuþ bir kelime
ha nerden çýkarýosun diceksin
türkiyeli türkçedeki li lý ekinden bildiðimiz gibi sadece orada yaþayan anlamýna gelir yani sadece türkiyede yaþayan manasýnda<br> türk ise koskaca binlerce yýllýk tarihi kültürü gelenekleri dili olan insanlara verilen genel ad
ha sen þimdi diyosun bu aznlýk olaylarý osmanlýda çýktý bende hayýr derim
ilk resmi türk devleti hunlar bile sýrf türk deðil içinde moðollar yaþýyo çinliler yaþýyo ama hep beraber hareket edebiliyorlar
ayný þekilde göktürklerdede öyle ama hepsi türk bayraðýný ve yurdunu savunmuþ insanlar
þimdi bu alt kimlik üst kimlik varya yalan dolan yani baþka bi numarasý yok<br> ha bizim kürtleri kabul etmemiz de saçmaydý tabi o ayrý<br>ama her iki topluluk yani bin senedir aný topraklarda yaþýyolar e haliylen kaynaþmýþlar birbirine öyle ahanda bu kürttür byu türktür diye bi ayrým yapamassýn türkiyede yugoslavyada bosnadan arnavutluktan gelen arap ülkelerinden gelen okadar insan varki sen ayný hitler gibi ayrý bir"türk ýrký" kara kaþ kara göz bulamassýn<br> karýþmýþlar tarih boyunca iþte<br> ha þimdi yapmamýz gereken bu tip bölücü kimlik faliyetlerini önlemek zaten bi ayaýmýz çukurda ha bide 2 ye böldülermi tamam abi iþimiz asyaya sürerler bizi(ciddiyim burdaki petrollere direk el koyarlar yani gözleri var)
kýssadan hisse türk vatanýný türk bayraðýný türk dilini türk kültürünü kendi kültürü sayan sahip çýkan ve koruyan her kimse türktür ve türkiye üzerinde yaþayan insanlarda böyle yapmak durumunda
ha vatanýmý sevmiom zart zurt diyenler gitsin abi o kadar vergi veriyorum onun yol su elektriði için kasamamgitsin ister ugandaya ister americaya
who cares?
|
|
|
Post by zooma on Nov 5, 2004 20:35:07 GMT 3
iki tarihcinin kýzý olark türk kelimesinin nerden geldiine bir açýklýk getirmek istiyorumki türk ne demek iyi anlaþýlsýn türk kelimesi eski türkçe de türük olarak bazý yerlerde de törük olarak gecer ve kökü türemeye dayalý bir kelimedir yani aslýnda türk ýrký diye bir þey yoktur türkiye cografyasýnda yasayn ve türkiye yararýna iþler yapan bu ülkeyi ve insanlarýný benimseyen herkes türktür
|
|
|
Post by organon on Nov 7, 2004 3:54:10 GMT 3
Arkadaþlar , önce þunu belirtmek istiyorum biz, ülkesini sevmeyen ya da onu bölmeye çalýþan insanlardan bahsetmiyoruz sanýrým ;ülkesini seven ve farklý etnik kökenlerde olup Türkiye topraklarýnda yasayan insanlardan bahsediyoruz önce buna bir açýklýk getirmek istedim Yýllardýr bu topraklarda yaþayan farklý ýrktaki insanlarý özellikle Kürtleri tanýmama politikasý uygulanmýþtýr.Bazý çevreler tarafýndan “Kürt diye bir þey yoktur,daðda yürüyen kurtlarýn kart kurt seslerinden esinlenerek kürt kelimesi oluþturulmuþtur” denmiþtir .Bu tarz söylemler hiçbir sonuç doðurmamýþtýr, aksine ülkeyi bölmek isteyenler için bir gerekçe olarak kullanýlmýþtýr. Ekmeðine yað sürmüþtür derken kast ettiðim þey budur. Olaylar yatýþmýþken, bir barýþ ortamý oluþmuþken tekrardan böyle asimile edici söylemler bence bu barýþ ortamýný zedelemek isteyenler ,savaþtan çýkarlarý olanlar, gerek bölücüler gerek emperyalistler (ki bilindiði gibi savaþlardan en büyük karý saðlayan silah tekelleridir) için bir bahane olarak kullanýlabilir. Biz kabul etsek de etmesek de böyle bir olgu zaten vardýr . “Düþünmezseniz Kürt sorunu olmaz” mantýðýyla olaya bakmak bence son derece yanlýþtýr.Öncelikle bu bizim kendi iç sorunumuzdur ve bunu TC ne AB uyumlarý için ne de baþkalarý istiyor diye deðil; bir insanlýk görevi bir devlet görevi olduðu için yapmak zorundadýr.Ýsteyenler Devlet Ýstatistik Enstitüsü’nün doðudaki saðlýk ve eðitimle ilgili verilerine bakabilir ;hemen hemen Afrika ülkeleriyle eþit düzeydedir. Bunlar düzeltilmeden bu sorun çözülemez, Daha düne kadar yasaklanan Kürt dili bugün Trt’de bile gösterilir hale geldi. Daha biz oraya Türkçeyi götürememiþiz. Çoðu insan Türkçe bilmiyor, elbette bunu kasýtlý yapanlar da var; ama gerçekten öðrenemeyen sorunlarýný bile anlatamayanlar var dün bile gazetelerde çýktý :Diyarbakýr’daki doktorlar doðum kontrolü ve anne sütü için (Türkçe bilmeyen anneler için) Kürtçe bir panel düzenlenmeye çalýþmýþ ona bile müdahale olmuþ. Sürekli belli çevreler tarafýndan aman þöyle olursa bölünürüz, bunu yaparsak bölünürüz korkusuyla yaþadýk ki elbette haklý yerler vardý elbetteki pis emelleri olanlar da vardý ki hala bunlar için uðraþanlar var ve de bunlarla mücadelemiz sürecektir ama artýk masum insanlar için iki halkýn suçsuz insanlarý için toplumsal bir barýþýn vakti gelmiþtir ve bu ancak oraya yapýlacak sosyal politikalarla olmalýdýr ama hastaya müþteri gözüyle bakan Imf politikalarýyla yönetilen saðlýk ocaklarýna kasa sokmaya çalýþan zihniyetle deðil, tamamen toplumcu politikalarla, yatýrýmlarýný toplum için yapan kar elde etmek için yapmayan bir hükümetle bu iþ mümkündür.Bugün tüm saðlýk kurumlarý özelleþtirilmeye kalkýþýlmaktadýr Bugün üniversiteler bilim üreten yerler olmaktan çýkarýlmýþ sermayeye peþkeþ çekilmiþtir. Konunun baya bir dýþýna çýktýðýmýn farkýndayým ama bence asýl sorun bunlarken hala Türk mü diyelim yoksa Türkiyeli mi tartýþmasý yapmak bence buzdaðýnýn sudaki kýsmýný görmektir.Bugün Türkiye’nin yüzde 40’lýk kesimi açlýk sýnýrýnýn altýndadýr. Bunlar için bence öncelikle biz üniversite öðrencilerinin,bu ülkeye bilim üretecek biz öðrencilerin mücadelesiyle olacaktýr.<br> Bazý sorulara yanýt vermek gerekirse : Azýnlýk olaylarý Osmanlý’da çýktý demiyorum,azýnlýk sorunlarý yani azýnlýðýn sorun haline gelmesi,Osmanlý’da baþladý diyorum Fransýz Devrimi’yle beraber; yoksa azýnlýk olayý dediðin gibi Hunlarda da vardý.<br>Anayasa’da yazan her sey doðrudur diye de bir þey yok;ayrýca Atatürk “Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkýna türk milleti” denir demiþtir.Türkiye cumhuriyetinde yaþayan Türkiye halký türktür” dememiþtir.<br>Rakaesh örneðine de gelince o kimseyi baðlamaz. Adam kalkmýþ yýllar boyu yaþadýðý topraklarý,Hindistan’ý, yýllarca sömüren Ýngiltere’yi kucaklamýþ ben ingilizim demiþse o onun sorunudur.Kötünün örneði olmaz, In short buralara kadar okuduðunuz için teþekkürler arkadaþlar,Ýstemeden yanlýþ anlamlara gelecek sözler söylemiþsem þimdiden özür dilerim ,yorum gönderen ve gönderecek olan herkese duyarlýlýðýndan ötürü teþekkürler<br>
|
|
|
Post by Darestan on Nov 8, 2004 1:56:01 GMT 3
ha bizim kürtleri kabul etmemiz de saçmaydý <br> ýyk yanýþ yazmýþým kabul etme Me miz olcadý sorry for yanlýþ anlaþýlma<br> hernese haklýsýn diorum lütficim ama atürk ne demiþ<br><br>"ne mutlu türküm diyene" yani türküm diyen hetrkes türktür manasýnada çekebilirsin tabi ben türk oldðumu gururla söylerim arkadaþ<br>türk olmak gururumdur(my pride&joy) ama türküm diye ülkemizdeki uygulanan sistemide çok beðendimi söyleyemem sanki çok falza nüfsumuz olduðundan dolayý bir kýsým kiþiler dar gelirli çoðunluða kötü muamele etmek devlet dairelerinde hastane koridorlarýnda süründürmek öðrwencileri öss lgz hasss bunebe sýnavlarýyla kafalarýna s...mak kendi haklarýymýþ gibi davranýyolar sinir olurum bu tiplere,özellikle benim param var sen kim olduðumu biliomusun triplerine,köyden gelmiþ ama bir köylüdeki ýþýltýyý bile taþýmaktan yoksun,ayý ve yobaz insanlardan,kadýnlarý bir alet gibi görüp hor davrananlarý türkten kürtten saymamalý<br><br>onlara ayý diye ayrý bi nüfüs cüzdaný çýkarmak lazým
|
|
|
Post by blackh@wk on Nov 8, 2004 23:49:32 GMT 3
ya beyler bunlar ne ya aðzým açýk okudum (aðzým kapalý okuyamam ama neyse) bi an kendimi Siyaset Meydanýnda zannettim valla helal olsun (yalnýz konu sanki biraz fazla deðiþmiþ)<br>
|
|
|
Post by zooma on Nov 9, 2004 20:50:03 GMT 3
ya bikere türküm desek noolcak ki annadýk tamam hepimiz bu vatanýn evlatlarýyýz yurdumzu çok seviyoruz ama niye böle basit laf kalabalýklarýnda sýkýþýp kalýyoruz? elli defa türküm diyene kadar bi kere türk olduumuzu göstersek daha iyi olmaz mý
|
|
|
Post by ILGIN on Feb 21, 2005 18:48:53 GMT 3
Kesin Türküm..... Yani heralde... Galiba..... Neden olmasýn... Tabi caným ööleyim... ;D yoksa....
|
|
|
Post by ﻇﺖÿÀﻼ on Feb 23, 2005 13:18:32 GMT 3
türküm diyebilmek için bence gökteki kýrmýzý kumaþ üstündeki ay-yýldýza her zaman baþý dik bakmak gerekir:P
|
|
|
Post by ILGIN on Feb 23, 2005 20:57:02 GMT 3
elli defa türküm diyene kadar bi kere türk olduumuzu göstersek daha iyi olmaz mý Bence konunun özeti budur...Teþekkürler Gülnurcuum..
|
|
|
Post by ﻇﺖÿÀﻼ on Feb 26, 2005 1:08:35 GMT 3
harbiden ben o cümleyi kaçýrmýþým arada ya harbiden tebrikler gülnur harbiden ýlgýnýn da dediði gibi özetlemiþsin forumda alkýþ efekti olsa onu da yapýcam ama yok
|
|